0  

ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА ФОТОАПАРАТИ,
ФОТО АКСЕСОАРИ И ФОТО УСЛУГИ

 

Joel Santos представя неразказани истории от далечени дестинации

Joel Santos представя неразказани истории от далечени дестинации

Canon България отбелязва 5-тата годишнина от създаването на революционната система EOS R с вълнуващо събитие под надслов „Нашата планета: Неразказани истории през обектива на JoelSantos“. То ще се проведе на 9-ти ноември 2023 г., от 19:00 ч. в столичната галерия – Vivacom Art Hall, на ул. „Оборище“ №5. Специален гост ще бъде дългогодишният посланик на бранда – Joel Santos. Фотографът и автор на документални филми ще представи визуални разкази за някои от най-отдалечените и негостоприемни места по света.

Предстоящото събитие има за цел да проследи пътуването на иновациите и креативността през призмата на своеобразна „машина на времето“. Като международен посланик на бранда, Joel Santos ще представи вдъхновяващи фото и видео кадри, подплатени със завладяващи истории от приключенията си до кътчета в различните краища на света, където все още има действащи вулкани и древни традиции. Отбелязването на годишнината на системата EOS R е още едно доказателство за ангажимента на Canon за прекрачване отвъд установените граници на познатото и насърчаване на обмена на добри практики на иновациите и креативността.

„Изключително радостен съм, че благодарение на Canon ще имам възможността да споделя своите лични впечатления и вълнуващи истории със съмишленици и любители на фотографията. В хода на подготовката се фокусирам върху най-отличителните спомени, натрупани през професионалния ми път и работата ми с продуктите от портфолиото на Canon. Екосистемата EOS R извървя дълъг път от създаването си преди 5 години и съм щастлив, че заедно сме част от нейното развитие. Очаквам ви с нетърпение!“, сподели Joel Santos, дългогодишен посланик на Canon.

Събитието е отворено за всички желаещи, които проявяват интерес да присъстват. Всички детайли са достъпни и във Facebook страницата на Canon България.

От лансирането си през 2018 г. системата на Canon EOS R успява да преобрази света на фото и видео заснемането. Днес тя включва 14 фотоапарата, 42 обектива и множество аксесоари, които обхващат както full-frame, така и APS-C формати. Системата е доказателство за дългосрочната отдаденост на бранда в посока утвърждаване на смели иновации и визионерски технологии.

Като част от екосистемата, Canon последователно представя първата в света 8К безогледална хибридна камера – EOS R5, която налага нов стандарт за разделителна способност, скорост и видео заснемане възможности за създаване на VR съдържание, актуализации на системата за автоматично фокусиране, високоскоростно непрекъснато снимане и функцията IBIS High Resolution, способна да създава спиращи дъха 400MP изображения. В допълнение, системата EOS R налага преосмисляне на дизайна на обектива и въвеждане на по-бързите и компактни RF Trinity zoom лещи.

 

За Joel Santos

Joel Santos има бакалавърска и магистърска степен по икономика и работи като университетски преподавател в Икономическия университет в Дили в Източен Тимор в периода 2004 – 2006 г. От 2007 до 2010 г. е  главен редактор на най-авторитетното фотографско списание в Португалия (свързано с Digital Camera на Future Publishing), а след това се посвещава на своята най-голяма страст – създаването на авторска документалистика и визуално разказване на истории.

Днес, той е режисьор и продуцент на документални филми за пътувания до някои от най-отдалечените места по света. Създател е на документалните телевизионни сериали „Mundoà Vista“ („Поглед към света“) и „Portugalà Vista“ („Поглед към Португалия“) за водещия телевизионен канал в Португалия – SIC, и стрийминг услугата, предлагана от платформата – OPTOSIC. Двете поредици документират конфликтни региони, вулканично активни и отдалечени региони като Южен Судан, Нигер, Етиопия, Бенин, Монголия, Индонезия, Китай, Гватемала , Мексико, Исландия, Шотландия и др.

Joel Santos е носител на поредица отличия, сред които: наградата „Туристически фотограф на годината“ (2016 г.), награди за 1-во („Райски кътчета“) и 2-ро („Природа и диви животни“) място на Международния фестивал на туристически филми ART& Tour(2019 г.) и 1-во място на BES/VISAONature(жури на WPF, 2005 г.) Той е още журналист, автор и фотограф във водещото новинарско списание в Португалия – VISAO. В допълнение, през последните 5 години създава съдържание за специални издания, посветени на Азорските острови и Мадейра.

Автор е на 10 книги, 4 от които – тематични (Индия, Португалия, Амазонка – Бразилия, Португалски природни паркове) и 6 – технически (Фотография и редактиране). Негови изображения и статии се публикуват във водещи международни списания и вестници, като NatGeo, NatGeoTravel, Geo, TheGuardianи др.

Повече информация за Joel Santos е достъпна в собствения му сайт и профилите му в социалните мрежи Instagram и Facebook

 

За Canon Европа

Canon Европа е стратегическото подразделение за региона на Европа, Близкия Изток и Африка на Canon Inc. – световен доставчик на технологии и услуги за обработка на изображения Canon Европа извършва дейност в около 120 държави, дава работа на близо 12 850 души в региона и генерира около една четвърт от световните приходи на Canon годишно.  

Основана през 1937 г., със своето желание за непрекъснати иновации през целия период на своята над 80-годишна история компанията Canon е в авангарда на технологиите за работа с изображения, като се стреми да инвестира в подходящите области и да използва всяка възможност за растеж – от фотоапарати до дигитални преси, от индустриално оборудване до медицински технологии. 

Корпоративната философия на Canon е Киосей – „да живеем и работим заедно за общото благо“. В Европа, Близкия Изток и Африка, Canon Европа цели устойчив растеж на бизнеса, като се фокусира върху намаляване на собственото си въздействие върху околната среда и помощ за клиентите да намалят своето чрез използване на продукти, решения и услуги на Canon. 

Canon непрекъснато предефинира света на технологиите за работа с изображения за доброто на всички. Чрез своите технологии и иновативен дух компанията разширява границите на възможното, позволявайки ни да видим нашия свят по непознати досега начини.

Допълнителна информация за Canon Европа е достъпна на адрес: www.canon-europe.com  

Сподели

      

Абонамент за новини

Абонирайте се, за да получите информация за продукти и оферти.

За въпроси свързани с поръчки:

Kodak Express Фото свят

(02) 872 08 67
0888 836 007

info@fotosviat.bg
 
  Фотоапарати

Обективи

Видео и аудио

Памети и печат

Студийно оборудване

Рамки

Албуми

Аналогова фотография

Други

Фото печат

Фото Арт Център

Фото подаръци

Други фото услуги

Блог

Магазини

Контакти

OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с Условията за ползване.
Повече за защита на вашите лични данни научете в Политиката на поверителност.
Повече за бисквитките може да научите тук.